Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Realm breaker 1 – Hotat rike (2021)

Författare: Victoria Aveyard

”Corayne bor vid världens ände. År efter år ser hon sin piratmamma segla i väg mot äventyr hon aldrig kommer att få vara med på. Så när en mystisk lönnmördare och en till synes odödlig jätte dyker upp på Coraynes trappa och berättar att hon är den sista medlemmen i en utdöende blodsätt – och den enda person som kan rädda världen – blir det en chans för henne att ge sig ut på ett eget äventyr.
Men världen är i djupare fara än hon någonsin kunnat föreställa sig. Corayne och hennes bundsförvanter är ensamma i en värld som långsamt håller på att gå i bitar, och de har inte mycket mer än sitt slocknande hopp kvar att hålla fast vid.
Det är ingen hjältarnas tid Corayne lever i, men stort mod kan ibland blomstra i de mörkaste vrår. Och kanske kan det vara tillräckligt för att rädda allt.”

9789178938223_200x_hotat-rike

Recension: Det har tagit mig ett tag att komma igenom Hotat rike. Först var jag inte så engagerad, läste några sidor här och där. När jag väl kom in i historien gick det snabbare men det som störde mig är översättningen. Jag gick till och med för att kolla upp om det var samma person som översatt hennes tidigare böcker. Jag kommer inte ihåg att jag reagerade på språket i dom. Så Hotat rike är bra. Den är annorlunda mot vad hon skrivit tidigare och jag vet att människor har reagerat på det, men hur kul skulle det vara om alla böcker någon skriver är lika. Karaktärerna växer genom historien och jag ser fram emot att följa dom i kommande böcker. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Modernista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *