Barn,  Böcker

Mysteriet med den försvunna guldskatten (2021)

Författare: Anna Ihrén

”Sommarlovet har börjat. Stellas pappa har skickat sin chaufför Ross för att köra henne till paradisön Smögen, där hon ska tillbringa sommaren. Grannfrun Signe ber Stella att visa hennes nya sommarbarn runt på ön. Det visar sig vara John, tekniknörden från Stellas skola.

En dag får Stella läsa ett gammalt brev som handlar om en försvunnen guldskatt som förbryllat Smögenborna i snart 200 år. När Stella och John åker ut med båten hamnar de mitt i en skattjakt. Plötsligt befinner de sig i ett äventyr av lömska dykare, bortsprungna katter och en stulen, mycket värdefull, ring.

De bestämmer sig för att starta Smögens första detektivbyrå, Stellas & Johns detektivbyrå. Fallen de åtar sig tar med dem på farliga uppdrag som till och med blir en kamp på liv och död. Kommer de att hitta fartyget Sankt Annas försvunna skatt? Och kommer de att lyckas lösa något av fallen?

Första boken om Smögendetektiverna Stella och John baserar sig på delvis sanna berättelser om fartyget Sankt Annas skatt som sjönk i en förfärlig höststorm 1837. Boken utspelar sig i ett somrigt Bohuslän bland fiskarstugor, rosa klippor och blått hav. Men bakom idyllen finns hemligheter gömda och mysterier att lösa.”

mysteriet-med-den-forsvunna-guldskatten

Recension: Det finns många mysterieböcker för barn och jag tycker Stella och Johans detektivbyrå håller hög klass. På kort tid får dom många mysterium att lösa. Både Johan och Stella är väldigt självständiga och företagsamma för att inte vara så gamla. Att leta efter skattkartor går aldrig ur tiden. Det ska bli spännande att se hur det går för våra detektiver i nästa bok. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från LB förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *