Biografi,  Böcker,  Skönlitteratur

Mitt perfekta liv (2014)

Författare: Magdalena Graaf

”Får man erkänna att det är tråkigt att leka med sina barn? Ja, det får man!
Att läsa Mitt perfekta liv är som att ta en kaffe med sin bästis – personligt, hämningslöst och fruktansvärt roligt. Magdalena Graafs nya bok är fylld av smärtsamt igenkännande läsning om fasadmammor, känslan av att inte alltid räcka till och den tröstlösa kampen mot kråksparkar och manchesterbröst. Men den handlar också om livets små lyckostunder, när man överlevt såväl skilsmässa som hjärnblödning och barnen och den nya kärleken får tillvaron att kännas ljus igen.
Mitt perfekta liv är både rolig och allvarlig, tankeväckande och knäpp. Magdalena bjuder bland mycket annat på dråpliga och intressanta erfarenheter om frireligiösa mödrar och moderna familjebildningar.
Budskapet är tydligt: Alla ni kvinnor som brottas med dåligt samvete över att inte lyckas hålla reda på varenda fotbollsträning, göra näringsrika matsäckar och samtidigt hålla er i trim och vara eldiga älskarinnor – ni duger hur bra som helst ändå. Ingen är perfekt.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789174612684_200x_mitt-perfekta-liv_pocket

Recension: Kul att läsa som lite vardagsflykt men absolut inte lika berörande som hennes förra bok. För mig blev det inte speciellt mycket igenkännande men kan tänka mig att det blir det i stora familjer med små barn. Vissa kapitel var underhållande medan andra hade jag klarat mig utan.  Det är lite känslan av att ”nu måste jag skriva en ny bok för mitt förlag vill det”. Det finns självklart kapitel som berör också, som när hon skriver om sin hjärnblödning. Magdalena verkar ha hjärtat på rätt ställe och visst kan jag tänka mig att det är skönt att någon som är framgångsrik kan ha svårt att få vardagen att gå ihop som alla andra. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *