Biografi,  Böcker

Mitt liv (2017)

Författare: Caitlyn Jenner

”I april 2015 uppmärksammades ett omslag av tidskriften Vanity Fair världen över. Framsidan pryddes av en lång och ståtlig kvinna i en figurkramande klänning. Caitlyn Jenner hade gjort sin debut.

Som friidrottare nådde Bruce Jenner ikonstatus när han tog OS-guld i tiokamp för herrar i Montréal, 1976. Men i slutet av 00-talet blev han för många främst känd genom realityserien ”Keeping up with the Kardashians”. Där har tittare världen över följt Bruce i hans äktenskap med Kris och livet med de övriga medlemmarna i ”USA:s kungafamilj”. Vad man länge inte fick veta var att Jenner i hela sitt liv kämpat med sin könsidentitet, något som blev känt först 2015 när Jenner berättade om sin transsexualitet och kommande könsbyte.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789137149677_200x_mitt-liv

Recension: Caitlyn har vågat skriva en bok om sitt liv som hemlig kvinna och om en minoritet grupp i samhället. Jag har inte blekaste aning om hur det känns att vara fast i en kropp/kön man inte upplever är sin egen. Trots att Caitlyn gjort det så sent i livet och alla fördelar hon räknar upp att hon haft tycker jag det är modigt. Att våga vara sig själv i en värld som är dömande ska alltid hyllas. Jag blev både glad och ledsen medan jag läste, och UPPRÖRD. Problem transpersoner råkar ut för som jag inte ens har tänkt en tanke på.

Varje sig man uppskattar Jenner som person eller inte tycker jag det är viktigt att läsa och utbilda sig själv om olika grupper i samhället. Det är så fullt med fördomar och jag hoppas att man en dag kan respektera alla som de är. Jag förstår att det inte går att sätta sig in i situationen så länge man själv inte upplever den, så är det alltid men jag förstår inte varför man inte kan respektera andras val. Modigt skrivet och jag hoppas verkligen att alla som upplever något liknande får vara sig själva. Hemskt med självmordstatistiken.

För att återgå till boken så kan jag uppleva den lite upprepande men det kanske behövs i det här fallet för att man verkligen ska ta in allt. Caitlyn levererar sin sanning på ett rakt sätt som kanske inte alltid framställer alla personer i sina bästa dagar och jag kan förstå om folk i hennes omgivning har blivit lite upprörda. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Bokförlaget Forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *