Barn,  Böcker

Luna och superkraften 8 – De små gröna (2024)

Författare: S. Olsson, M. Svensson & L Eriksson

”Efter en galen ballongfärd till Djupskogen kan Luna och vännerna inte hitta Wille. Och han är inte den enda som är borta.

Luna och vännerna reser med luftballong till Djupskogen. Det blir en mardrömsfärd och de tvingas nödlanda på okänd plats. När de klättrar ur ballongen är Wille spårlöst försvunnen och de möts av en märklig syn. Det myllrar av små varelser som kikar fram från sina gömställen.

De kallas De små gröna och är snälla varelser med ett akut problem deras svampförråd krymper varje natt. Har de en tjuv mitt ibland dem? Hur ska vännerna hitta Wille igen, och värst av allt: vad ska Willes föräldrar säga om Wille inte kommer hem på kvällen? Och hur ska de kunna hjälpa de små gröna med sitt svampproblem? Luna har en plan, men det kommer att bli minst sagt klurigt.”

Recension: De gröna små tycker jag är en av de bättre böckerna om Luna och hennes gäng. Det här var hur jag hade föreställt mig serien när jag startade med första boken för flera år sedan. Ett övernaturligt äventyr får alltid mig att vilja läsa vidare. Och underliga figurer gör alltid allt bättre. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar från Bookmark förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *