Böcker,  Noveller

Leva eller låta dö (2018)

Författare: Katarina Persson

”Det fanns en tid då jag önskade att jag var död. Då jag kände att livet inte hade mer att erbjuda. Det var då Linn kom in i mitt liv. Det var då hon blev min vän och hon har inte vikit från min sida sedan dess. 
Och nu behöver hon mig.”

Linn och Disa har varit bästa vänner sedan barndomen. Nu är de vuxna och Linn håller sakta på att tyna bort i en obotlig sjukdom. Fullt medveten om att det bara kan sluta på ett sätt, ber hon Disa om en sista tjänst. En akt av barmhärtighet. Och Disa ställs inför ett moraliskt dilemma.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789198388176_200x_leva-eller-lata-do_e-bok

Recension: Leva eller låta dö gav mig en tankeställare. Jag tycker döden är väldigt obehaglig att prata om och jag får smått ont i magen av att läsa om det. Inte när det gäller något mord i en deckare kanske utan mer i skönlitteratur som detta där det verkligen är på riktigt och det går inte att snabbt skumma igenom. Jag tycker att Katarina har fångat den här svåra frågan bra. Jag kan tänka mig att det är ett ämne som berör och upprör många. Ska man hjälpa människor som lider att avsluta sina liv och hur hanterar man ens det som Disa ställs inför.

Recensionsexemplar av DareMe Publishing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *