Biografi,  Böcker,  Personlig utveckling

Kvinnoarvet (2020)

Författare: Amelia Adamo

”Med Kvinnoarvet vill Amelia Adamo inspirera och visa att man, oavsett familjebakgrund och uppväxt, måste lita till sina egna krafter. Hon bjuder in alla som är nyfikna på hur man når dit man inte ens kunnat fantisera om.

I tio personligt skrivna kapitel delar hon med sig av sina livserfarenheter, från dikeskörningar till att bli kallad Sveriges tidningsdrottning.

Jag har skrivit om makt, användbara män, om att vara kvinna och att ha pengar som drivkraft. Men också om hur jag hanterat förluster, kärlek och längtan.

Det är även en bok som berättar om ett kvinnoarv. Mammaorden blev ett fundament i hennes liv.

Magasinsdrottningen Amelia Adamo har med Amelia, Tara och M-magasin blivit en av landets absolut mest välkända tidningsutgivare. Hon har två gånger mottagit Stora Journalistpriset, utsetts till Årets chef och med stor framgång gett råg i ryggen åt flera generationer av svenska kvinnor.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

kvinnoarvet (1)

Recension: Jag känner igen Amelia från bilder jag sett men jag har inte reflekterat över det mer än så tills jag läste baksidan av Kvinnoarvet och ville veta mer. I boken finns kapitel jag inte kan relatera till och andra som jag tog till mig av direkt. Speciellt avsnittet om ”good enough”. Jag tror det är många som strävar efter perfektion i ett eller flera områden i livet och det är skönt att höra från någon som lyckats att det finns en gräns där något är tillräckligt bra. Jag hade gärna velat höra mer om Amelias strategier i livet, det känns som boken bara skrapar på ytan av alla kunskap hon bär på. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *