Böcker,  Psykologi

Kvinnliga psykopater (2016)

Författare: Lisbet Duvringe & Mike Florette

”Kvinnliga psykopater är mästarmanipulatörer och kan ställa till med mycket elände på en arbetsplats. Ofta blir konsekvenserna förödande, både på ett mänskligt och arbetsmässigt plan. Därför är det av stor vikt att vi skaffar oss mer kunskap om hur de fungerar för att i tid kunna hejda deras framfart.

Forskning och media har länge fokuserat på manliga psykopater. Men hur mycket vet forskarna egentligen om kvinnliga psykopater och hur uttrycks det unika kvinnliga psykopatiska beteendet på jobbet? Stämmer det att kvinnliga psykopater använder sig av skvaller, manipulation och sex som medel för att nå sina mål?

I boken fördjupar sig författarna Lisbet Duvringe och Mike Florette i ämnet psykopati och reder ut begreppen. De har haft dialoger med en rad internationella forskare som till exempel James Fallon, hjärnforskare och professor i neuropsykiatri som själv har psykopatiska anlag. Han är en aktad och respekterad forskare inom området och har skrivit bokens förord. Dessutom har författarna samtalat med ett hundratal personer med självupplevda erfarenheter av psykopatiskt beteendet. Som läsare får du ta del av några av deras, ofta skakande, berättelser.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789188193308_200x_kvinnliga-psykopater-mastare-i-manipulation-pa-arbetsplatsen_haftad

Recension: Jag har ett stort intresse av psykologi och speciellt sånt jag inte förstår mig på. Jag tycker boken är skriven på ett riktigt bra sätt och den är inte för krångligt skriven, vissa faktaböcker använder sig av för mycket termer och då blir det hela bara långtråkigt och jobbigt. Jag slukades in i Kvinnliga psykopater och blev förvånad över en hel del saker, vad människor kan utsätta andra människor för. Kan tänka mig att det är skönt med en bok för de som känner sig utsatta men inte helt säkra. Med tanke på hur mycket beteendet kan ställa till med på en arbetsplats(och livet i allmänhet) borde det finnas någon form av utbildning i detta kan jag tycka, men jag vet inte hur vanligt det är. Det är helt oacceptabelt att människor ska få sina liv förstörda för att vissa människor gillar att spela spel. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Ekerlids förlag

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *