Böcker,  Deckare/Thriller

Kaninjägaren (2016)

Författare: Lars Kepler

”Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren.
Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer. Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Müller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död.
Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa Kaninjägaren innan det är försent.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789100136772_200x_kaninjagaren

Recension: Haha tänker jag när jag läst klart sista sidan, tittar på klockan som visar 00:37, den här gången lyckades de inte skrämma mig. Jag lägger ifrån mig boken och ska släcka lampan men börjar tveka. Skuggorna utanför fönstret ser ändå ganska läskiga ut när jag tänker efter och vad är det mörka i hallen? Efter att ha tittat igenom lägenhet och lagt mig ner i sängen inser jag att de har gjort det igen. Jag är helt fast efter att läst nästan 600 sidor.

Intensiteten kommer och går lite genom boken och det är egentligen skönt så man hinner ta några andetag. Att hålla andan för länge är för påfrestande. Skrivet i typisk Keplerstil med korta och snabba kapitel. Ofta tänker jag att jag slutar efter nästa kapitel och plötsligt har jag läst tio till. Kan tycka att det är lite för lite Joona i hela romanen, han hade kunnat få ta mer plats. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *