Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Jane och gåtornas hus (2018)

Författare: Kristin Cashore

”Jane har vuxit upp med sin moster Magnolia, som nu är försvunnen. En gång sa moster Magnolia till Jane: ”Om någon någonsin bjuder med dig till Tu Reviens, lova mig att du åker.”

Så när Janes stormrika vän Kiran bjuder Jane till sin familjs ö där det enorma huset Tu Reviens finns, tackar hon ja. Det förändrar allt.

Huset är en labyrint, fyllt av mysterier och människor med dolda motiv. Och vad Jane inte vet är att varje val hon gör får stora konsekvenser …”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789155264710_200x_jane-och-gatornas-hus-ett-hus-fem-mysterier_haftad

Recension: Jane och gåtornas hus eller Jane, unlimited som den heter på engelska har fått väldigt varierande betyg. Jag älskade De utvalda-böckerna som hon skrivit och trots att den här inte ska vara lik så var jag ändå sugen på att prova. Nyfikenheten vinner för det mesta. Efter att ha läst halva berättelsen så kände jag mig fundersam på varför Jane inte gått hem hos de flesta. Men någonstans där börjar boken ta en vändning som jag inte tycker är till berättelsens fördel. Jag skulle säga att det är ett intro och sen fyra delar. De två första delarna är lika och de två sista är lika varandra men tillsammans blir det för olika. Jag är för att författare provar att blanda och mixa i sin stil men Jane och gåtornas hus gick inte helt hem. Det som gör att den inte får en 4 som jag kände att den var fram till slutet är att den lämnar för många frågor. Ibland kan man lämna slutet öppet så läsaren kan filosofera lite för sig själv men här för mig lämnas man som läsare med stora luckor. Jag får helt enkelt inte ihop hur allt fungerar. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Bokförlaget Semic

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *