Böcker,  Deckare/Thriller

Jag kommer hitta nyckeln (2023)

Författare: Alex Ahndoril

”Privatdetektiv Julia Stark får ett oväntat besök på kontoret av en man. Han är en av ägarna till ett framgångsrikt familjeföretag. Dagen innan hade de haft bolagsstämma och middag på godset i Västernorrland. På morgonen hittade han ett fotografi i sin telefon på en bunden, blodig man med en säck över huvudet.

På grund av alkoholrelaterad minnesförlust har han ingen aning om var bilden kommer ifrån och vill därför anlita Stark detektivbyrå för att ta reda på om det är han som är förövaren innan polisen kopplas in.

Julia ber sin exman Sidney Mendelson att ta ledigt från Norrmalmspolisen och följa med henne till skogarna. Hon vet att hon kommer att behöva hans hjälp och drömmer samtidigt om att på något sätt vinna tillbaka hans kärlek.

Julia och Sidney tas emot som gäster på det överdådiga godset och börjar leta efter sanningen medan de äter middagar och umgås med alla familjemedlemmar som teoretiskt sett skulle kunna vara iblandade i mordet.

Läsaren ges möjligheten att med sin egen människokännedom, iakttagelseförmåga och sitt logiska tänkande leta efter nyckeln till gåtan tillsammans med Julia Stark.

Recension: Jag är van att författarna bakom Lars Kepler skriver på ett helt annat sätt. Det kan vara gamla förväntningar som gör att den här nya boken inte riktigt passar mig. Tempot är lite för långsamt. Vi får se om jag ger Julia en chans till i vår när del två är planerad att släppas. Jag kan tänka mig att boken passar någon som inte är förtjust i deras gamla stil utan istället föredrar klassiskt skrivna pusseldeckare. Sammanlagt får boken 2,5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *