Böcker,  Deckare/Thriller

Hon som vakar (2017)

Författare: Caroline Eriksson

”Författaren Elena har nyligen separerat från sin man och bor tillfälligt i ett radhus utan mycket kontakt med omvärlden. Den enda hon träffar regelbundet är sin syster, men deras relation är ansträngd och fylld av hemligheter.

Håglös och med skrivkramp börjar hon iaktta grannfamiljen tvärs över gården. Bakom den prydliga fasaden tycks ett mörkt drama pågå mellan mannen och hustrun. Elena kan inte motstå impulsen att följa familjen Storm i smyg och ju längre hon går i sina ansträngningar, desto större blir oron för att något fruktansvärt är på väg att ske.

När tonårssonen Leo söker kontakt med Elena får hon direktinsyn i familjens liv. Det blir tydligt att hans mamma är en kvinna med ett mörkt förflutet, en kvinna kapabel till fruktansvärda handlingar. Elena dras in i en karusell som snurrar allt snabbare och som snart hotar att leda till katastrof för både henne och familjen Storm.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789137147895_200x_hon-som-vakar

Recension: Jag i princip sträckläste Hon som vakar. Berättelsen kryper under skinnet på en och jag tycker att man länge försöker lista ut hur det ligger till. Jag tycker att Hon som vakar är bättre än De försvunna. Denna roman var mer en psykologisk thriller för mig och den levde upp till mina förväntningar. Jag gillar hur det balanserar på gränsen mellan frisk och mentalt sammanbrott. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av  Bokförlaget Forum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *