Böcker,  Skönlitteratur

Holländarn (2018)

Författare: Birgitta Bergin

”Karins tillvaro rasar samman när hennes pappa dör och hon inser att lögner och hemligheter är orsaken till hennes kärlekslösa barndom. Hennes länge förträngda minnen bildar plötsligt en ny sanning. Nu måste Karin ta reda på vem som är hennes riktiga far – för att inte gå sönder.

Det blir början på en resa där Karins sökande leder långt tillbaka i tiden, till nazismens fasansfulla terror och till 1960-talets Halmstad. Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för sin lillebror? Och vad är det egentligen för hemlighet som hennes mamma bär på?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

hollandarn

Recension: Positivt överraskad. Otroligt känslomässigt berörd av berättelsen. Jag var inte beredd på att bli så berörd av alla livsöden i historien. Jag tycker att Birgitta har fångat karaktärernas alla känslolägen. Karins resa är helt otrolig att följa men mest känslosam var det att läsa om tiden i förintelselägret. Jag valde att dela upp läsningen i boken, kände att jag behövde smälta allt som hänt. Boken visar hur viktigt det kan vara att veta sitt ursprung och att känna sig älskad. För mig är vissa relationer helt obegripliga, de verkar helt kärlekslösa och efter allt alla har gått igenom borde de ha mer medmänsklighet. Önskar jag hade kunnat veta hur flera har tänkt kring sina livval. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

Recensionsexemplar av Bokfabriken

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *