Böcker

Hidden winter: kreativitet och inspiration inför vintern (2022)

Författare: Sofia Vusir Jansson

”Med avstamp i de kalla månadernas klassiska pyssel lär vi oss i Hidden Winter hur vi på ett enkelt vis kan ta hemmahantverk till en helt ny nivå. I denna unika blandning av pyssel och inspiration hyllas barnens kreativitet och uppfinningsrikedom. Med enkla steg-för-steg-instruktioner får vi här lära oss att skapa magiska dekorationer, miljöer och klappar som gör alla glada. Naturligtvis med fokus på hållbarhet, återbruk och att använda det som oftast redan finns hemma.

Hidden Winter uppmuntrar alla föräldrar att tillbringa vintern och julen med sina barn på ett analogt och hållbart vis. I detta praktverk av Sofia Vusir Jansson med illustrationer av Maja Sten får vi lära oss allt från att skapa en klassisk julängel i Hidden-stil till hur man kan göra den lite mer komplicerade, men traditionella och tidlösa, julruskan hemma.”

hidden-winter-kreativitet-och-inspiration-for-vintern

Recension: Sofia har skrivit och designat en fin bok om julpyssel och jultraditioner. Kanske inte vinter i sig men åtminstone julen förknippar jag med glädje. Jag upplevde att boken är lite nedstämd ton i även om det handlar om kreativitet som för mig är ett glädjande ämne. Jag gillar att det finns en introduktion/förklaring till många av kreationerna och inte bara ett stycke som säger ”gör så här”. Några förklaringar på hur man ska göra var lättare än andra att förstå. Som tur är finns det en del mallar till hjälp längs bak. Bilderna i är väldigt vackra och var nog min favoritdel med boken. Många klänningar såg ut att vara hämtade ur en sagobok.

Recensionsexemplar från Bookmark förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *