Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

Grymheten (2017)

Författare: Scott Bergstrom

”Skåpbilen är nu bara ett flammande skelett och jag tycker att det är vackert. Männen är döda och allt jag ångrar är att de inte visste vad som väntade.

Sjuttonåriga Gwendolyn lever med sin pappa i New York. Pappan jobbar som diplomat, men en dag försvinner han spårlöst under en till synes ordinär tjänsteresa. När polisen ger upp hoppet om att finna honom tar Gwendolyn själv över sökandet. Den enda ledtråd hon har – namnet på en palestinsk informatör – leder henne till Frankrike och där kastas hon in i en brutal värld av vapensmuggling och trafficking. Under en ny identitet reser hon från slummen i Paris, via nattklubbar i Berlin, in i hjärtat av Prags mäktigaste gangsterfamilj. I denna nya värld av lönnmördare, spioner och kriminella sammanslutningar inser hon en sak: för att överleva måste hon bli lika grym som männen hon jagar.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789132170249_200x_grymheten

Recension: Jag älskar att Gwen är badass och inte behöver bli räddad av någon prins som kommer inridande på en vit häst. Hon är bestämd och ber inte om ursäkt för vad hon behöver göra. Historien drar en med på en resa från överklassen i New York till slummen i Europa och jag var fast från början. Jag vill bara ha fotsättningen. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar av B.Wahlströms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *