Böcker,  Deckare/Thriller

Gamla tiders skull (2017)

Författare: Anders Winckler

”En vacker dag i juni cyklar en fjortonårig flicka hemifrån, uppfylld av liv och lust. Morgonen efter hittar man hennes sommarklänning intill den gamla kvarndammens mörka vatten, prydligt hopvikt i den grova sanden. Men flickan är spårlöst försvunnen.

Tjugo år senare sätter sig sex män i sina kanoter och paddlar iväg mot den helg som för en av dem skall bli den sista. Hans kropp hittas bakom en lada, tvåhundra meter från kvarndammen.

Kriminalinspektör Andreas Johansson undersöker fallet med den döda mannen och borde fokusera på det, men när han träffar den kvinna som i tjugo år undrat vad som hände med hennes dotter kan han inte värja sig.

Journalisten Carina Lindqvist får ett försprång på resten av massmediesverige då hon från sin mammas balkong ser polisbilarna på andra sidan sjön. En av de misstänkta männen väcker minnen från hennes förflutna. En tid hon gjort allt för att glömma.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

gamla-tiders-skuld

Recension: Gamla tider skuld påminner mig om hur man skrev deckare förr. Deckare idag innehåller ofta mycket blod och våldsamma scener och Gamla tider skuld tycker jag lägger fokuset på själv polisarbetet och att hitta mördaren. Sen är det ingen myshistoria. Det här med att besöka hemsökta hus mitt i natten lyckades skrämma livet ur mig. En imponerande välskriven debut! Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Anders Winckler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *