Böcker,  Skönlitteratur

Fågelfångarens son (2018)

Författare: Richard Hobert

”Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans. 

Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176299753_200x_fagelfangarens-son

Recension: Jag är glad att jag läste Fågelfångarens son, det är en bok som jag inte skulle valt ut själv men eftersom jag ändå fick den så passade jag på att läsa den. Ibland blir jag för inrutat i min läsning och det är kul att få in något nytt. Det är en spännande historia om ett egentligen inte så spännande liv. De jobbar för att överleva, visst är jobbet i sig som fågelfångare farligt men annars verkar de ha ett ”vanligt liv”. Hemskt att man var tvungen att ha en son för att få behålla sin gård. Det var mycket känslor som kom med alla orättvisor och jag lyckades bli riktigt sur på Livia och Esmar. Jag tycker det är bra att känslor kommer, de betyder att man blivit berörd och fått sig en tankeställare. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Bokfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *