Böcker,  Deckare/Thriller

Fabian Risk 6 – Den sista spiken (2021)

Författare: Stefan Ahnhem

”Han har utpressat. Han har misshandlat. Han har våldtagit. Han har gått över lik för att nå hela vägen till toppen. Han är på alla sätt en vidrig man. Han heter Kim Sleizner och han arbetar som polischef i Köpenhamn.

Dunja Hougaard har gått under jorden för att på eget bevåg inleda en utredning mot sin tidigare chef. I månader har hon och hennes team samlat information. När en högt uppsatt man inom den danska underrättelsetjänsten hittas död tillsammans med en okänd kvinna i en bil på sjöbotten utanför Köpenhamn börjar det äntligen bli dags för fällan att slå igen. Frågan är bara för vem.

Samtidigt på andra sidan sundet i Helsingborg får den svenske polisen Fabian Risk ett besked som förändrar allt.”

Recension: Jag har väntat länge på att läsa färdigt Fabian Risk. Senaste året har jag haft svårt att avsluta serier, jag vill inte riktigt att det ska ta slut. Men nu är jag alltså klar och jag tycker Stefan Ahnhem har lyckats hålla spänningen uppe genom alla sex böckerna. Och eftersom det är en fiktiv karaktär så kan jag säga att det är skönt att Kim får smaka på sin egen medicin. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *