Böcker,  Deckare/Thriller

Fabian Risk 4 – Motiv X (2019)

Författare: Stefan Ahnhem

”Fabian Risk vakar vid sin skottskadade dotter Matildas sida, som ligger i koma på Helsingborgs lasarett, samtidigt som ett brutalt mord på en flyktingpojke från Syrien kastar in stadens kriminalpolis i en ny komplicerad utredning med rasistiska förtecken.

Men inget är så enkelt som det först verkar och när flera nya mord äger rum befinner sig Lilja, Klippan och de andra på Helsingborgspolisen snart i en allt mer pressad jakt på flera gärningsmän. Till slut tvingas Fabian tillbaka i tjänst trots att han helst hade velat ägna sig åt sin familj, och kriminalpolisens chef Astrid Tuvesson avbryter sin tolvstegsbehandling mot alkoholism trots att den bara har börjat, för att leda arbetet med de parallella utredningarna.

Samtidigt brottas Fabian med information som hans döde kollega Hugo Elvin lämnat efter sig och påbörjar en egen privat utredning som kan komma att förändra den sammansvetsade utredningsgruppen för all framtid.”

Du kan köpa boken HÄR  eller HÄR

motiv-x

Recension: Ahnhem kan konsten att gå lite för långt. När jag tänker att dit tänker han inte gå och plötsligt så gör han det. På ett sätt gillar jag det för då blir inte allt så förutsägbart. Jag avskyr förutsägbara deckare där man efter några kapitel vet alldeles för mycket. Fabians egna utredning är så spännande medan mördaren inte intresserad mig lika mycket. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *