Böcker,  Engelska,  Skönlitteratur,  Ungdom

Everything, everything (2015)

Författare: Nicola Yoon

”Maddy lider av en extremt ovanlig sjukdom som i princip innebär att hon är allergisk mot världen. På sjutton år har hon aldrig varit utanför huset. Hon fördriver sina dagar med att plugga på distans, umgås med sin mamma och sköterskan Carla och läser mängder av böcker.

Så en dag flyttar den jämnårige Olly in i huset bredvid – svartklädd, graciös som en katt och med ögon blåa som Atlanten. Fascinerade betraktar de varandra från varsitt fönster. Men när de börjar chatta och lär känna varandra på riktigt inser Maddy att hon måste få träffa honom, vilka riskerna än är. För vad är egentligen livet värt om man aldrig får veta hur det är att älska någon på riktigt?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9780552574235_200x_everything-everything_haftad

Recension: Det finns mycket jag kommer att ta med mig från den här fina boken. I grund och botten handlar det om kärlek och vad den kan få oss att göra, både på gott och ont. Det handlar om att våga leva trots allt man kan uppleva som läskigt, att våga göra mer än bara existera. Det innebär olika för alla människor men jag tror vi alla har någon form av längtan eller dröm vi vill uppleva. Efter att jag läst boken passade jag på att se filmen och tyvärr blev jag besviken. De har hoppat över så många små detaljer med karaktärerna som jag tyckte var viktigare. Vilket för mig gjorde att upplevelsen blev platt och inte alls lika känslosam. Så läs boken och skippa filmen. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *