Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Skönlitteratur,  Ungdom

Equilibrium (2017)

Författare: Anna Jakobsson Lund

”Midnattsklockan slår medan jag springer genom Kintoros sluttande gränder. Jag skulle ha varit på scenen nu, tagit emot de andra kemisternas applåder. Ingen hade vågat neka mig ett forskningsprojekt efter det här. 
Jag borde ha stannat i bankettsalen, kontrollerat den skärande smärtan. Bröt den sig ut ur mig? Hur kunde den göra det?
Klackarna slinter mot gatstenarna och jag drar av skorna. Fötterna domnar bort, men jag stannar inte. Jag måste härifrån, måste byta om innan någon ser mig. Klänningen är kladdig av blod. 

Equilibrium är berättelsen om Ari, som tvingas fly till rövarstaden Porto du Luando och söka skydd bland smugglare, nickelskojare och illusionister. Det är en roman om identitet och kön, vänskap och magi.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

equilibrium

Recension: Jag har läst Equilibrium långsamt, inte för att den på något sätt är dålig utan för att jag ville njuta av varje sida. Alla som läst någon av Systemtrilogin vet att Anna kan skiva. Ari hade mig fängslad från början, älskar karaktärer som ha hemligheter. Det enda för mig som gör att boken inte får full pott är att det blev för mycket övning  på Equilibrium mot slutet för min del. Kändes som berättelsen saktade ner. Men historien fick fart igen och jag skulle vilja ha en fotsättning, fortfarande en del som snurrar runt. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Anna Jakobsson Lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *