Böcker,  Skönlitteratur

Ensamma tillsammans (2017)

Författare: Jörgen Löwenfeldt

”Johan har kommit in på psykologprogrammet på Karolinska Institutet. Där träffar han Eva. Hon är hemlighetsfull och tycker att de ska vara blanka för varandra. Men Johan börjar ändå berätta. Om sin barndoms tristess. Om hur han lyckats göra sig ekonomiskt oberoende på nätpoker. Om hur han fyller väggarna i sin dyra lägenhet med illustrationer. Om hur han lägger ut sin egen konst på nätet, och om hur hypen kring hans verk drar igång och föder en fåfäng jakt på allt fler likes.
En dag är Eva borta. Johan inser att han inte vet någonting om henne. Och när han börjar leta inser han att inget som dyker upp om henne stämmer överens med den bild han har byggt upp.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789188681119_200x_ensamma-tillsammans

Recension: Jag hade svårt att veta vad jag skulle tycka till en början. Johan känns verkligen osäker och jag börjar tänka på sättet vi människor förminskar oss själva på. Han tycker inte att konst är ett verkligt intresse och han skäms för sin konst. Eftersom boken handlar om psykologstudenter så blir det för mig att jag börjar tänka för mycket. Varför är det så svårt att vara stolt över saker man skapar kreativt? Och varför bryr man sig så mycket om vad andra tycker? Efter att ha slagit ihop boken så förstår jag relationen bättre även om jag inte förstår Johan speciellt bra. Sen är en av mina drömresor med i boken, vilket gör det hela lite bättre. Skulle vilja säga att slutklämmen gör boken värd att läsa färdig, glad att jag inte gav upp. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar från MiMa förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *