Böcker,  Fantasy/Sci-fi

Enigma 2 – Kirin (2020)

Författare: Isabelle Törnqvist

”Tre år har gått sedan Svala skildes åt från Ahren och upptäckte sanningen om vad som ligger på andra sidan av de skyddande murarna. När hon äntligen hittar Ahren har han förändrats. I hans ögon ser hon det mörker som fågeln Ho-o varnade henne för. Det blir snart uppenbart att Ahren inte kan förlåta någon för det som hänt, kanske inte ens Svala.

Ute i landet styr kejsare CC och hans dödsherdar sprider skräck bland befolkningen. Svala är säker på att hon kan få folket att resa sig, om hon bara kan få dem att inse sanningen om vad som finns utanför murarna. Men det börjar bli allt mer uppenbart att hon inte kan genomföra sin plan ensam. Fågeln Ho-o är borta men till sin hjälp får hon snart enhörningen Kirin, som är en del av det mäktiga vapen som kan sätta stopp för dödsherdarna.”

9789176970997_200x_kirin_haftad

Recension: Kirin börjar lite trögt men farten ökar och berättelsen blir mer spännande. Jag är fascinerad av det som händer på utsidan av muren samtidigt som kaos och uppgörelse väntar alla som bor innanför muren. Jag har fortfarande många frågor som jag hoppas att jag får svar på i den sista delen Draken. Svala och Jäger är mina favoriter även om många andra karaktärer är intressanta att följa. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar från Hoi förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *