Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Endgame 3 – Striden (2017)

Författare: James Frey

”Sedan Kallelsen har tolv utvalda tonåringar, ”Spelare”, kämpat mot varandra för att hitta tre uråldriga nycklar. Nycklarna som krävs för att rädda sitt eget folkslag från jordens undergång, medan de andra spelarnas släkten kommer att utplånas för all framtid. Två av nycklarna har nu hittats, men flera av spelarna har betalat med sina liv. Endast de starkaste är kvar.
Dessutom närmar sig slutet snabbare än någon av dem trott. Endast tre dygn, 72 timmar, är kvar innan den väldiga meteorit som ”skaparna” sänt mot jorden, slutgiltigt förintar världen så som vi känner den.
Några spelare kämpar fortfarande för att vinna spelet, andra ser fram emot världens undergång när allting kommer ta slut.
Men en handfull spelare har börjat tvivla på sitt uppdrag. Vilka är dessa ”skapare” vars order de lyder blint? Kanske är de inte gudar, utan dödliga precis som människosläktet?
Men för att stoppa undergången krävs en revolt, ett uppror mot hela Spelet. Hela ödet!
Och det är långt ifrån säkert att det ens går att hejda undergången.
Det enda som är säkert är att skaparna kommer göra allt för att kväsa upproret.
Det är mänsklighetens sista krig.
Det här är striden.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789163890079_200x_endgame-striden

Recension: Jag har känslomässigt slut efter att ha läst ut Endgame. Det känns inte som jag riktigt kan reda ut vad jag känner. Många av spelarna är egentligen varken onda eller goda. De har bara tränats till att vara dödliga vapen, vilket i säg kan ses som ont men i själva historien får det en annan roll. Intensiv och brutal som de två första fast på något sätt har jag lyckats vänja mig(?!) och upplever inte allt lika stark. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Bonnier Carlsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *