Böcker,  Deckare/Thriller

En farlig talang (2022)

Författare: Camilla Sten

”Kriminalpsykologen Rebecca Lekman har flyttat hem till Djursholm för att ta hand om sin sjuka mor. I USA har hon lämnat en strålande karriär och hustrun Maria bakom sig. En augustinatt väcks hon av ett telefonsamtal från en brottsplats. Hennes gamla kollega Leo berättar att Rebeccas flickvän från gymnasiet, Louise von Ascheberg, har blivit mördad, brutalt knivhuggen i sitt hem.

Tillbaka i överklassområdet som hon flytt under hela sitt liv, och utestängd från utredningen, börjar Rebecca undersöka mordet på egen hand. Den rebelliska tonåringen Louise hade vuxit upp till en sval hemmafru i en lyxig villa. Vem dödade Louise, och varför? Och varför försökte Louise ta kontakt med Rebecca bara några veckor före mordet – trots att hon svurit att hon aldrig ville se Rebecca igen?

Ju närmare Rebecca kommer människorna runt Louise, desto mer brännande blir det för henne själv. Till slut måste hon fråga sig vilka risker hon är beredd att ta för att hitta mördaren.”

en-farlig-talang

Recension: En farlig talang är en helt okej lättläst berättelse. Jag ville veta hur det slutade så det är ingen bok man ger upp men det tog inte så lång tid innan jag listade ut vem som gjort brottet. Det som gör att jag inte satt helt på nålar är att människorna i boken tilltalar mig inte. Annars är kriminalpsykologi något som jag finner intressant. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar från Norstedts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *