Böcker,  Deckare/Thriller

Ellen Tamm 3 – Louise (2018)

Författare: Mikaela Bley

”Den kontroversiella justitieministern Louise Bohman vaknar upp på morgonen och nås av beskedet att hennes pressekreterare hittats död. Ett förmodad självmord ser ut att vara ett mord och mycket talar för att justitieministern själv är inblandad. I media hängs hon ut och porträtteras som ett monster.

På TV4 får kriminalreportern Ellen Tamm uppdraget att göra en dokumentär om justitieministern. Hon lyckas nästa sig in hos Bohman och möter en kvinna som har ganska lite gemensamt med den bild som media målat upp. Ändå verkar det som om Louise döljer något.

Samtidigt brottas Ellen med sitt eget kaotiska privatliv. Och ju mer hon gräver i Louise Bohmans förflutna, desto mer påminns hon sin egen familjs mörka hemligheter.”

louise

Recension: Det jag gillade med Louise var att det inte var ett blodigt mord och sen jakten på en iskall mördare. Utan att det var en mer komplicerad historia bakom. Visserligen finns det flera bra deckare som är just ren jakt på en mördare efter ett mord, men vinkeln på Louise passade mig väldigt bra. Spännande men ändå tänkvärd. Huvudkaraktären Ellen växte under berättelsens gång. Jag uppfattade henne som ganska dryg först men när historien fortsatte hejade jag mer och mer på henne. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *