Äventyr & spänning,  Böcker,  Ungdom

Dödsritten (2013)

Författare: Maggie Stiefvater

”Vissa av hästarna har blivit löddriga. Fradgan droppar från deras läppar och bringor den ser ut som vågskum och döljer tänderna som senare kommer att slita män i stycken. De är vackra och dödliga, och de älskar och hatar oss. 
Varje höst går Scorpioloppet av stapeln på stranden nedanför Skarmouths vita klippor. Tusentals människor samlas för att se hästarna och havet som efteråt sköljer stranden ren från blod. Capaill uisce är bestialiska vattenhästar som är ofattbart snabba och extremt svåra att tämja. De dödsföraktande ryttarnas kamp om att ta kommandot över hästarna är våldsam ett nederlag innebär att hästen biter ihjäl ryttaren eller tar honom med sig ner i djupet. Vissa ryttare överlever. Andra gör det inte. Sean Kendrick, fyrfaldig vinnare av kapplöpningen, och Kate Puck Connolly, dess första kvinnliga deltagare, har båda mer att vinna och att förlora än någon annan ryttare någonsin haft. Men bara en kan segra.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789174751604_200x_dodsritten_pocket

Recension: Så underbar. Det är egentligen inget högt tempo genom boken utan jag kände mig mer som en passiv besökare på ön som aldrig vill åka därifrån utan bara följa med Puck och Sean vart de än gick. Ön är så levande, jag kunde verkligen se framför mig hur havet lurade med dödliga hemligheter och hur vinden blåste upp till storm.  Sammanlagt får boken 5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *