Böcker,  Deckare/Thriller

Dödsäsong (2018)

Författare: Johan Elfner & Mats Dahlquist

”Verbier, den exklusiva skidorten i Schweiz med fantastisk skidåkning och världens bästa offpist-områden. Till synes en perfekt tillvaro där ett intensivt festande på nätterna med droger, sprit och sex börjar på Club Noir. Men när det går överstyr följer våldet, och när det eskalerar går ingen säker. Dessutom har någon hittat det perfekta mordvapnet och Verbier kan förskonas från några onyttiga och obehagliga individer.

Dödsäsong är en genomtänkt spänningsroman med svart humor och starka karaktärer som bergsguiden Dieter, den kriminelle klubbägaren Hector och knarkkungens barnbarn Stella. Följ med på en hisnande resa från Amsterdams krogliv till dödliga laviner i Verbier, via Paris och Singapore. Vi får uppleva jetsetlivets mörka sidor som med action och uppgörelser i den undre världen ger en fartfylld thriller med oväntade vändningar till sista andetaget.

Dödsäsong är första boken i en trilogi av författarduon Elfner-Dahlquist.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

dodsasong

Recension: Jag fick göra en för- och nackdelslista efter jag läste ut Dödsäsong. Jag kan börja med att säga att titeln är klockren. Började tvivla på att det skulle finnas några karaktärer kvar till nästa bok. Sen tycker jag att det är för många karaktärers perspektiv och det gör att den röda tråden försvinner. Jag trodde när jag började att Max och Jonas skulle vara huvudpersoner och drog sedan slutsatsen att det nog inte är någon riktig huvudperson utan fick mer känslan av en dokusåpa, många karaktärer med egen agenda och mycket drama. Det finns ingen karaktär man kan tycka om, det är svin mot värre svin(då inte den söta sorten på fyra ben). Det blir att man hejar på dom som man anser mindre onda, i mitt fall Erik & Co. Trots allt som störde mig så kände jag mig hela tiden tvungen att läsa, man måste ju få veta vem som överlever. Jag är även nyfiken på om lösa trådar i Dödsäsong kommer att få sin förklaring i nästa bok och att vissa får den karma de förtjänar. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar av Hoi Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *