Böcker,  Deckare/Thriller

Dödlig kod (2017)

Författare: Mark Greaney

”På darknet säljs hemligstämplade uppgifter, kompletterade med data från sociala medier, om högt uppsatta agenter och militärer. När terrorrörelsen IS får tag på informationen inleds en rad dödliga attacker mot den amerikanska arméeliten.

För president Jack Ryan blir hotet plötsligt personligt. Jakten på dataläckan leds av den hemliga underrättelseorganisationen Kollegiet, i vilken presidentens son Jack Ryan Junior ingår. Det blir en nervkittlande kamp mot klockan, ända fram till den dramatiska upplösningen.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789188545206_200x_dodlig-kod

Recension: Jag vill börja med att säga att jag hade höga förväntningar. Det är första boken jag läser av denna populära serie och jag trodde jag skulle sitta klistrad. De första 300 sidorna gick snabbt men sen började det ta emot. Det är mycket politik och vapen-och utrustningsbeskrivningar, men det som gjorde att jag tappade intresse var att man satt med facit i hand flera gånger och det känns som det är skrivet för film redan. Jag blev lite besviken just för att jag förväntade mig mycket mer spänning och mindre orelevanta inslag som mer hindrar historien än är till dess fördel. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Är det någon som har läst många böcker i serien och vet om den skiljer sig från de övriga?

Recensionsexemplar av Bookmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *