Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Dödens märken (2017)

Författare: Veronica Roth

”Det är en värld full av våld och hämndlystnad. En värld där alla som föds utvecklar en »flödesgåva« – en unik förmåga avsedd att forma framtiden. De flesta har nytta av sina förmågor, men Cyra och Akos har gåvor som samtidigt gör det lättare för andra att kontrollera dem.
Cyra är syster till Ryzek, den brutale tyrann som regerar över Shotet-folket. Cyras flödesgåva ger henne en kombination av smärta och makt – vilket gör det möjligt för hennes bror att utnyttja henne för att plåga sina fiender. Men Cyra är mycket mer än bara ett vapen i sin brors händer: Hon är motståndskraftig, hon kommer snabbt på fötter, hon är smartare än han tror.
Akos är från den fredsälskande nationen Thuvhe och har en gränslös lojalitet till sin familj. Han skyddas själv av sin ovanliga gåva, men när han och hans bror fängslas av Shotet-soldater är Akos beredd att göra vad som helst för att få ut sin bror levande därifrån.
När Akos kastas in i Cyras värld verkar fiendskapen mellan deras länder och familjer oöverstiglig. De måste hjälpa varandra för att överleva – eller förgöra varandra Ska de kunna återta kontrollen över sina flödesgåvor, och återställa maktbalansen i sin värld?”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

dodens-marken

Recension: Jag är nervös över hur det här ska sluta i nästa bok. Dödens märken tar med en till en helt ny värld, något jag är svag för. Redan på de första sidorna blir man nyfiken på huvudkaraktärerna. Cyra är helt klart en favorit hos mig och flödet med dess gåvor ger boken den där lilla extra touchen. Jag vet sedan jag läste Divergentserien att Veronica Roth är oförutsägbar i sitt skrivande och jag har redan börjat förbereda mig inför alternativa slut, trots att det först är nästa år fortsättningen släpps. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar av Modernista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *