Äventyr & spänning,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Diabolic (2016)

Författare: S.J. Kincaid

”Diaboler är hänsynslösa. Diaboler är livsfarliga. Inte ett spår av mänsklighet återstår hos dem. Eller?

Nemesis är en Diabol, en varelse med mänskligt utseende, mänskligt DNA, men manipulerad och programmerad till att bara bry sig om sin ägares välmående. I Nemesis fall är det Sidonia, dottern i en av galaxens högst uppsatta familjer. Flickorna växer upp sida vid sida – den ena människa, den andra livvakt.

Men så kräver kejsaren Sidonias närvaro i det kejserliga palatset, som ett sätt att utpressa hennes pappa. Det enda sättet för Nemesis att skydda Sidonia nu, är att ta hennes plats. Omgiven av korrupta politiker och bortskämda rikemansbarn måste hon lära sig att se ut och uppföra sig som en fin dam. En svår uppgift, när man är framavlad för att döda.

Men när rymdimperiet hotar att falla sönder upptäcker Nemesis att hon trots allt har en human sida, som vida överträffar den hos personerna hon omges av. Bland intriger, svek och förräderi är kanske hennes förmåga att älska det som kan rädda såväl henne som hela imperiet.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

diabolic

Recension: Diabolic är välskriven och genomtänkt. Det tog inte många sidor innan jag var fast och sedan slukade halva boken innan jag var tvungen att avbryta för att packa för julfirande. Helt underbar historia och man slits mellan allas livsöden. Nemesis är oförutsägbar och eftersom hon är vår huvudkaraktär tar historien många oväntade vändningar. Det fanns tillfällen då jag kände mig osäker på personers motiv vilket höjde spänningen ytterligare. Vem spelar egentligen ut vem? Helt klart läsvärd för alla som älskar ungdomsböcker. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av B.Wahlströms

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *