Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

Det måste gå (2018)

Författare: Ulla M. Nissen

”Det måste gå är en ungdomsroman om våndan och kraften i en ung förälskelse och om onödiga missförstånd. Samtidigt är det en berättelse om vikten av att prata och reda ut innan det går för långt. Det är en roman om vad tystnaden om det svåra kan göra med oss, om att lägga skulden där den hör hemma, och om den tuffa vägen ut ur förtvivlan till en ljus framtid utan skuld och skam.

I Ulla M. Nissens första ungdomsroman De kommer ändå inte tro mig blev Elsa övertalad av sin bästa kompis att polisanmäla ett sexuellt övergrepp som hon blev utsatt för på en fest. I den andra boken möter vi Elsa igen som nu kämpar med konsekvenserna av övergreppet och ätstörningar. Hon ångrar polisanmälan och skäms, allt känns mycket värre. Det är en gripande och hoppfull ungdomsroman som belyser problematiken i att tiga efter övergrepp, och om hur oerhört viktigt det är att lyfta upp obekväma skam- och skuldbelagda frågor till ytan.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176970782_200x_det-maste-ga_haftad

Recension: Efter att ha haft några veckor paus från Elsa och första boken så gick det bra att fortsätta i Det måste gå. Mycket av det jag hade stört mig på försvann från mitt huvud och jag kunde ge boken den uppmärksamhet den behövde. Jag är fortfarande inte helt såld på Elsa men jag lyckades bearbeta allt jobbigt hon går och gått igenom på ett nytt sätt. Och på det sättet förstå henne bättre. I förra boken upplevde jag att tunneln bara blev mörkare medan här lyckades ljuset komma igenom. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Hoi Förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *