Böcker,  Skönlitteratur

Det enda som betyder något (2016)

Författare: Jeanette Palmqvist

”I 1930-talets Norge slår sig Astrid fri från ett religiöst hem och ett utstakat liv som fru, mor och fabriksarbeterska. Hon får chansen att utbilda sig till sjuksköterska och börjar därefter engagera sig i kampen för frihet och rättvisa. Astrid lär känna Thomas, en man med musikerdrömmar. De planerar en framtid tillsammans, men Thomas möter Astrids syster Ågot … och allt förändras. 
Parallellt med deras berättelse möter vi författaren Anna, som i nutid reser till Norge på jakt efter mellankrigstidens dofter. Vilka var egentligen de släktingar hennes mor alltid talade om? Och hur såg deras liv ut? Tanken att det var något lurt med att två kvinnor levde tillsammans med endast en man växte med åren. Inga andra hon kände till levde på detta sätt. Det var konstigt, avvikande, kanske skamligt, och till och med oanständigt. Vad tyckte mamma? Hon vågade aldrig fråga.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789176970140_200x_det-enda-som-betyder-nagot

Recension: Jag känner att jag inte kan göra en rättvis bedömning av boken på ett sätt för att jag är inte mycket för historiska berättelser. Det är en fin historia om Astrid som verkligen följer sitt hjärta när andra skulle bara följt de regler som finns. Jeanette använder sig av ett väldigt vackert språk när hon skriver och det märks att hon har lagt ner sin själ i skrivandet. För mig är romanen för långsam och jag är inte förtjust i triangeldraman eller väldigt religiösa människor(vilket jag förstår var mer vanligt under tiden romanen utspelar sig). Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Hoi förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *