Böcker,  Deckare/Thriller

Den tysta patienten (2019)

Författare: Alex Michaelides

”Alicia Berensons liv är till synes perfekt. Hon är en känd konstnär gift med en eftertraktad modefotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster och utsikt över en park i ett av Londons mest fashionabla områden. En kväll kommer Alicias make hem från en modefotografering – och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att därefter aldrig mer säga ett ord. Alicias vägran att prata eller komma med någon som helst form av förklaring förvandlar en våldsam familjetragedi till någonting mycket större: Ett mysterium som fångar allmänhetens fantasi och gör Alicia – den tysta patienten – ökänd.
Theo Faber, rättsmedicinsk psykoterapeut, har väntat länge när han till sist får chansen att ta sig an fallet. Hans besatthet av Alicia – av att få henne att prata och få fram sanningen om det brutala mordet på hennes make, leder honom allt djupare in i hans eget psyke och hans egna motiv, tills det hotar att förgöra honom…”

den-tysta-patienten

Recension: Under Oslos krimfestival pratade Alex om sina böcker och jag kände att jag måste läsa dom. Först ut blev den tysta patienten. Jag har blandade känslor efter att ha avslutat berättelsen. Början och slutet är solklara femmor för mig men under mittendelen tappade jag intresset. Huvudpersonerna kändes ointressanta och historien kom inte framåt. MEN den delen är värd att ta sig igenom för upplösningen. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *