Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Skönlitteratur

Den tunna hinnan (2016)

Författare: Astrid Ahlberg

”En ung flicka vaknar upp i mörker. Hon vet inte vem hon är. Inte var hon är. Inte vad som hänt henne. Snart inser hon att mörkret inte försvinner, att hon är blind.

I en annan verklighet blir den unge Maron tvungen att lämna sin far och sitt hem, gården på slätten. Han söker sig till Storskogen för att finna folket med samma fruktade mentala förmåga som han själv – de silverhåriga.

Leira kämpar för att leva upp till sin lärares krav. Som enda lärjunge till den gamla kvinnan Taimira, är hon den som en dag ska ta över rollen som Allas Moder. Men hennes varma känslor för den nye ledaren i byn distraherar henne.

Tre unga människors öden flätas samman tvärs igenom den tunna hinnan mellan världarna.”

9789198186468_200x_den-tunna-hinnan_haftad

Recension: Spänning blandat med sköna skogspromenader, det är precis dom två lägena jag har växlat mellan när jag läst. Jag gillar blandningen av två världar som ger inblickar i varandra. Den tunna hinnan är full av miljöbeskrivningar som emellanåt kändes lite långa beroende på mitt humör. Leira är min favorit. Jag känner mest samhörighet med henne. Trots att vi lever väldigt olika liv är djur något vi båda har gemensamt. Förutom att själva historien är spännande gillar jag tanken på att kunna kommunicera mentalt, att kunna länka ihop två medvetanden. Sammanlagt får boken 3,5 av 5.

Recensionsexemplar från Astrid Ahlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *