Böcker,  Skönlitteratur

Den lilla bokhandeln i Paris (2016)

Författare: Nina George

”Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjärta. Men kan han kurera sitt eget?

Monsieur Perdu kallar sig för litterär apotekare. Från sin flytande bokhandel belägen på en pråm på floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgångar. Genom att använda sin intuition finner han exakt den bok läsaren behöver, och reparerar på detta sätt både brustna själar och hjärtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen är sig själv; han lider fortfarande i kval efter att hans livs stora kärlek försvann. Bakom sig lämnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.

Efter att Perdu slutligen förmått sig att läsa brevet lättar han ankar och ger sig av på en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sin förlust och få ett avslut på historien. Med sig har han en storsäljande författare med skrivkramp samt en kärlekskrank italiensk kock, och längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789170284922_200x_den-lilla-bokhandeln-i-paris_pocket

Recension: Jag gillade verkligen delar av boken och i andra delar tappade jag bort mig själv i språket. Språket för mig blev för invecklat i sig själv och tappade bort själva historien. Lite för poetiskt för att jag skulle hålla kvar koncentrationen. Jag skulle ändå om jag bara ska använda ett ord beskriva boken som vacker. Sen blir jag ibland förvånad när historier kallas feelgood. För mig ska då en bok få mig att må bra och när jag lägger ifrån mig den ska jag ha en varma känsla i kroppen. Precis som med Lucy Dillons Hundra omistliga ting fick jag aldrig de känslorna i kroppen. I båda historierna fokuseras det på människans sorgbearbetning och för mig är det mer drama. Idén med att ha en bokhandel i Paris, dessutom på en båt låter som en dröm. Att dessutom ha en säljare som vet vad varje person behöver läsa värmer mitt hjärta. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Recensionsexemplar av Bazar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *