Böcker,  Deckare/Thriller

Marianne Jidhoff 7 – De sju som såg (2017)

Författare: Denise Rudberg

”I husen på Stockholms finaste gator döljs många familjehemligheter. När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende för att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart kommer att hinna ikapp honom.

Marianne Jidhoff försöker landa i sin nya roll som chef för den externa utredningsenheten när hon tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn, kriminalassistent Augustin Madrid och deras två nya kollegor får ett larm. En mycket känd idrottsman har hittats död, och man misstänker att det rör sig om ett mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap. Då utredningen fördjupas får Marianne dock höra rykten om att mannen inte varit en så underbar make som det verkat. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som de först trott.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789137149479_200x_de-sju-som-sag_kartonnage

Recension: För mig tar boken upp ett viktigt ämne men De sju som såg kommer inte hamna i topp av de Marianne Jidhoff böcker jag läst. Det blir inte riktigt så spännande som jag har upplevt de tidigare böckerna. Men misstolka mig inte, Denise har skrivit en välarbetad och viktig historia. Att jag inte är lika berörd tror jag beror på att den mördade inte är någon jag känner för. Jag har svårt att känna för andra som medvetet skadar människor i sin närhet, svårt att se dem som offer. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *