Barn,  Böcker,  Ungdom

De 39 gåtorna 2 – En falsk ton (2022)

Författare: Gordon Korman

”Nyhetsflash! Amy och Dan Cahill sågs precis på ett tåg, på jakt efter en av de 39 gåtor som är spridda över världen. Men vänta nu: polisen rapporterar om ett inbrott på ett lyxhotell, och de misstänkta är märkligt lika Amy och Dan.
Uppdatering: Amy och Dan har nu skymtats i en bil… nej vänta, i en motorbåtsjakt. Och nu verkar de jagas av en arg folksamling? När en ny ledtråd kommer inom räckhåll kan vad som helst hända…
En falsk ton är andra boken i den actionfyllda De 39 gåtorna-serien, där en rad framstående barnboksförfattare avlöser varandra. Ett storslaget äventyr med hela världen som arena, som den här gången tar oss till Venedig!”

9789180237499_200x_en-falsk-ton_kartonnage

Recension: Det här är en skattjakt utan dess like, skatter och rikedomar i mängder. Jag gillar konceptet men att ta sig igenom 11 böcker för att få veta vad priset är känns väldigt avlägset. Nu vet jag ju inte om det avslöjas tidigare, utan ett antagande efter hur många böcker som finns. En spännande barnserie men saknar det där lilla extra för att jag ska vara helt fast. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *