Böcker,  Engelska,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Cruel crown (2016)

Författare: Victoria Aveyard

Drottning Coriane har en hemlig dagbok. Hennes sätt att försäkra sig om ingen på slottet använder hennes tankar emot henne. Livet på slottet är tufft och det är svårt att veta vem man kan lita på när alla är på väg upp mot toppen.

Farley reser landet runt och förbereder motståndsrörelsen för sin första attack mot huvudstaden. Röda mot Silver. En hård kamp. Farley är tuff men jobbet hon är utskickad för är svårare än förväntat. Tills en dag då det verkar som att hon har hittat sin lösning.

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

cruel-crown

Recension: Cruel Crown innehåller båda två novellerna som Victoria har skrivit i serien Röd drottning. En bok men jag tänker betygsätta de olika novellerna separat. Första novellen Queen song tycker jag var riktigt bra. Man fick en bättre känsla för vad som hänt i kungafamiljen innan vi möter dem i Röd drottning. Hur långt är man villig att gå för att få makt? Sammanlagt får novellen 4 av 5.

Andra novellen är också bra men längre och av den anledningen upplevde jag den långsam. Innan du läser Steel scars bör du läsa Red queen/ Röd drottning då novellen avslöjar slutet på första boken, konstigt nog. Kul att veta mer om Mare familj och fokus på karaktärer som är mer biroller i serien. Sammanlagt får novellen 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *