Barn,  Böcker,  Djur

Bravelands 2 – Savannens lag (2019)

Författare: Erin Hunter

”Savannens lag har brutits. Ledarelefanten Stora modern har blivit mördad och Bravelands står på randen till kaos babianen Gadd smider mörka ränker och lejonflockens grymme härskare Titan dödar urskillningslöst. Inte ens vädret är som vanligt, ena stunden piskar regnet ner för att i nästa avlösas av en hetta som är svår att härda ut.    
Tre av Bravelands modiga unga hjältar babianen Tagg, elefanten Himmel och lejonet Orädd, försöker på var sitt håll göra sitt bästa för att rädda situationen. Men för att ha en chans att lyckas måste de skynda, tiden är knapp och hopplösheten och rädslan brer ut sig alltmer över den tidigare så fridfulla savannen.”   

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

savannens-lag

Recension: Bravelands är snäppet bättre än Warriors serien tycker jag. Erin Hunter har lyfts sig en nivå. Det är inte bara kaos runt om i Bravelands utan mycket inre känslostormar som skapar konflikter. Även jag drabbades av känslostormar medan jag läste. Savannens lag är inte speciellt förutsägbar och jag förstår varför barn slukar böckerna. En sak som jag har lärt mig av böckerna är att ingen går säker. Längtar tills fortsättningen kommer. Sammanlagt får boken 4,5 av 5.

Recensionsexemplar från Bokfabriken

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *