Barn,  Böcker,  Djur

Bravelands 1 – Splittrad flock (2018)

Författare: Erin Hunter

”Hör du vrålen från Bravelands?

Så länge de kan minnas har en enda regel varit självklar för djuren på savannen: döda endast för att överleva. Men när en flocklös lejonhanne bryter överenskommelsen för att erövra Ädelflocken bryts den känsliga balansen och ingenting blir längre som det har varit.

Lejonflocken splittras och på ett otroligt sätt blir den före detta ledarens yngsta unge, Orädd, adopterad av en babianflock. Kommer Orädd någonsin att passa in bland babianerna? Och vad betyder den siande elefanten Himmels illavarslande vision för savannens framtid?

Savannens räddning ligger i tassarna på tre unga hjältar: ett lejon, en babian och en elefant.” 

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

splittrad-flock

Recension: Jag trodde inte att Bravelands skulle vara så lik Warriors men när jag hade kommit över det så blev det roligare att läsa. För mig var det lättare med namnen på djuren i Splittrad flock, då alla är olika djurarter, något jag är tacksam för. Inledningen känns som hämtad ur lejonkungen med en lejonunge som måste fly när ett annat lejon med svart man attackerar hans pappa och tar över flocken. Jag måste ändå säga att jag gillar Bravelands bättre än Warriors trots den seriens popularitet. De vilda djuren på savannen tilltalar mig mer. Väntar med spänning på en fortsättning. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Bokfabriken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *