Barn,  Böcker

De 39 gåtorna 1 – Benknotornas labyrint (2020)

Författare: Rick Riordan

”Fem minuter innan hon dör gör Grace Cahill – den rika och mäktiga matriarken i Cahill-ätten – en ändring i sitt testamente. Arvingarna får ett val: Ta emot ett arv på en miljon dollar, eller få en ledtråd som kan leda till omåttlig rikedom och makt.
De föräldralösa syskonen Amy och Dan är de sista av Grace Cahills arvingar, och de beslutar sig för att anta utmaningen. Detta innebär att de måste ge sig ut på ett hisnande äventyr, en kapplöpning över världen för att leta efter sammanlagt 39 kryptiska ledtrådar gåtor som ska leda dem till en mystisk förmögenhet. Ett uppdrag som samtidigt är en tävling mot klockan och mot Amy och Dans mindre ärbara släktingar i ätten Cahill.”

benknotornas-labyrint

Recension: Det första jag tänkte på när jag läste var att det är känns som national treasure-filmen. Massa ledtrådar som leder vidare till ännu fler ledtrådar. Bra bok för yngre läsare som gillar att klura på mysterium och kanske inte är redo för Rick Riordans andra serier riktigt än. Spenderade själv mycket tid på att försöka lista ut skatten. Sammanlagt får boken 3 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *