Äventyr & spänning,  Böcker,  Skönlitteratur,  Ungdom

Arvspelen (2024)

Författare: Jennifer Lynn Barnes

”Avery Grambs framtidsplan är att överleva high school, få ett stipendium och ge sig av. En plan som ohjälpligt grusas när miljardären Tobias Hawthorne dör och testamenterar Avery så gott som hela sin förmögenhet.
Haken? Avery har ingen aning om varför, eller ens om vem Tobias Hawthorne är. Och för att få arvet måste hon flytta in i det gigantiska Hawthorne House, fullt av hemliga passager, där varje rum präglas av den excentriske gamle mannens kärlek till pussel, gåtor och koder.
Den familj Hawthorne gjort arvlös bor dessutom kvar i huset, inklusive barnbarnen: karismatiska, farliga, briljanta pojkar som vuxit upp med vetskapen att de en dag kommer att ärva miljarder. Grayson Hawthorne är övertygad om att Avery är en bedragare. Hans bror Jameson tror att hon är morfaderns sista fint, en gåta de behöver lösa.
Avery är fast i en värld av överväldigande rikedom och privilegier, där faror samtidigt lurar bakom varje hörn. För att överleva måste hon nu spela det bisarra spel hon kastats in i.”

Recension: Den här boken blev jag helt uppslukad av. Jag älskar att försöka lösa gåtor och här går inget att ta för givet. Alla bröderna Hawthorne fascinerar mig men egentligen borde jag kanske vara mest intresserad av Tobias. Se livet ut hans vinkel och försöka förstå varför han har gjort livet till ett spel. Om jag har rätt så ska serien innehålla fem böcker, del två kommer på svenska till hösten. Längtar tills jag får reda på mer. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar från Modernista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *