Äventyr & spänning,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi

Artemis (2018)

Författare: Andy Weir

”Månstaden Artemis är paradiset i rymden för rika turister och excentriska miljardärer, alltså. 

För Jazz är det alger till frukost, ölsubstitut på kvällen och en brits under marken. Till den dag hon erbjuds en oemotståndlig summa för att begå det perfekta brottet. 

Men givetvis är inget så enkelt som det framstår. Jazz upptäcker snart att hon hamnat mitt i en konspiration för kontrollen av hela Artemis och att hennes enda chans att överleva hänger på en plan som är betydligt mer riskfylld än det brott hon lovat att utföra.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

9789188545763_200x_artemis

Recension: Det här äventyret var så mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Många har gett ljumma recensioner och det tror jag beror på höga förväntningar men som sagt fastnade jag snabbt. Jazz gillar jag för hon är tvärtemot mot vad ”hon ska vara”. Just kaxigheten och hennes frispråkighet gör allt roligare. Jag tycker att det är lättare att läsa en bok där handlingen inte är hundra men karaktärerna är toppen än en bok med bra handling men man inte tål karaktärerna. Det visar så tydlig på hur viktigt det är med gestaltning. Det enda jag tycker som var lite tråkigt vara alla förklaring av hur precis allt fungerar. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Recensionsexemplar av Bookmark förlag

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *