Äventyr & spänning,  Barn,  Böcker,  Fantasy/Sci-fi,  Ungdom

Apollon 2 – Mörkrets löfte (2018)

Författare: Rick Riordan

”Vår stolta, egocentrerade och självömkande hjälte är tillbaka! Guden Apollon, numera bättre känd som den 16-årige dödlige medelmåttan Lester, har precis överlevt den skyddade vistelsen i halvblodslägret. Men han börjar tröttna på att ha acne, ett blodomlopp och en pytteliten hjärna som vanliga dödliga har, och tvingas därför ge sig av över Nordamerika för att finna de orakel som kan hjälpa honom tillbaka till Olympen. Och finns det något ställe som är bättre att börja leta på än Indianapolis? Attans otur att staden just för stunden tagits över av en ond romersk kejsare som gillar att tortera undersåtar, djur och f.d. gudar.
Det är inte lätt att slåss mot odödliga onda kejsare (som dessutom har strids-strutsar!) när du själv saknar minsta tendens till övermäktig styrka. Men tillsammans med Leo Valdez, Kalypso och en drake i brons, verkar det ändå finnas en chans att lyckas! Om Apollon bara lyckas svälja sitt eget ego…Han står nu inför sitt fyratusenåriga livs svåraste uppdrag: Att leva som en dödlig, eller dö som en gud-wannabe.”

Du kan köpa boken HÄR eller HÄR

morkrets-lofte

Recension: Jag hade lite svårt för egocentriska Apollon i första delen, men han har lyckats värma upp mig lite. Han lyckas bli lite mer omtänksam och tänker åtminstone ibland på de människor han har omkring. Mörkrets löfte är en typisk Rick Riordan bok. Samma äventyrskänsla som vanligt och överhängande hot som våra hjältar måste ta sig igenom. Jag är fast i dessa serier och ser fram emot att läsa nästa. Sammanlagt får boken 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *