Böcker,  Ungdom

Andetag (2021)

Författare: Jennifer Niven

”Före: Sommarlovet närmar sig, och sjuttonåriga Claude drömmer om att skriva. Till hösten ska hon börja på college, bli en hyllad författare, och kanske, möjligtvis ha sex. Det behöver inte vara stora-kärleken-sex, vilket sex som helst duger. Sedan släpper hennes pappa bomben han och hennes mamma ska separera. Och för Claude känns det plötsligt som om hela hennes liv är byggt på en lögn.

Efter: Claude accepterar motvilligt att tillbringa sommaren med sin mamma på en avlägsen, myggomsvärmad ö. Det är tveksamt vad som egentligen ska bli bättre där, tills Jeremiah Crew dyker upp. Han jobbar som guide på ön, är en fantastisk lyssnare men vägrar själv prata om sitt förflutna. Enligt Claude är han den perfekta sommarflirten, killen hon ska ligga med, utan att blanda in några känslor. Det är ju ändå bara över sommaren.”

andetag

Recension: Det här gjorde ont i hjärtat att läsa. Jag kan känna igen mig så mycket i Claude emellanåt. Och även när jag inte gjorde det kände jag mig på hennes sida. Det här måste vara Jennifer Nivens bästa bok. Den beskriven så bra hur det är att gå itu och sedan bygga upp en ny människa av alla delar som blev kvar. Sammanlagt får boken 5 av 5.

Recensionsexemplar från Lilla Piratförlaget/Gilla böcker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *